Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2010 11:26 - Кападокия
Автор: tourspernik Категория: Туризъм   
Прочетен: 874 Коментари: 0 Гласове:
1



Екскурзия до КРАСОТИТЕ НА АНАДОЛА от 339 EUR

ПРОГРАМА ЗА ЕКСКУРЗИЯТА

1 Ден: 05.05.2010 - 21.00 ч.- Тръгване от  София , около 22.30 ч. от Пловдив.Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево”. Нощен преход през Истанбул към Анкара.

2 Ден: 06.05.2010 – Към обяд пристигане в Анкара - столица на Република Турция и един от най-оживените градове в страната. Настаняване в хотела. Следобед разглеждане на Мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации и Старата сграда на Парламента на Република Турция. Вечеря. Нощувка. 

3 Ден: 07.05.2010 – Закуска в хотела. Отпътуване за Кападокия – Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 10 хиляди години, след едновременното  избухване  на два вулкана /Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията.Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми,шедьоври на творчеството на природата. По пътя преминаване през второто по големина солено езеро в Турция -  Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки. Разглеждане на долината Ъхларъ, която е подобна на Колорадския канъон,както и подземния град Дерим Кую подобен на Подземния град Каймаклъ -  /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа , свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите.Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотела. Вечеря.
Програма по желание: 20:00 ч. –Посещение на автентично шоу на Дервиши.Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна. Нощувка.

4 Ден: 08.05.2010- Закуска в хотела.

Ексурзионна програма – Посещение на Музея на открито в Гьореме  /Голям комплекс от скални църкви  - областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли Християни. Най-старите църкви в района – от които до днес са се запазили много малко – датират от 7в.  В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците.Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. Вечеря в хотела.

Програма по желание: 20:00 ч. – традиционна турска вечер с фолклорно шоу и танца на въртящите се дервиши с богата програма с напитки и салати. Нощувка.

5 Ден: 09.05.2010 Закуска в хотела. Отпътуване за Коня. Разглеждане на град Коня.Посещение на забележителностите на града  – мавзолея на Мевляна известен още нато Музея на дервишите - основател на Ордена на танцуващите дервиши – едно от най-прочутите религиозни движения в Турция.Настаняване в хотела и вечеря.Свободно време.Нощувка.

6 Ден: 10.05.2010 Закуска в хотела.Отпътуване за Истанбул.По пътя разглеждане на града на Настрадин Ходжа -  Акшехир. Възможност за посещение на гроба на Настрадин Ходжа и плочата която според легендата означава  „Центъра на света”.Преминаване през Мраморно море и пристигане в Истанбул.Настаняване в хотела и вечеря.Нощувка.

7 Ден: 11.05.2010  Закуска.08:00 часа – Панорамна екскурзия на град Истанбул която започва от Българската желязна църква „Свети Стефан”, излята цялата от железни плочи, докарани от Виена. Следващата спирка е площад Таксим, считан за сърцето на съвременния Истанбул. Тук е и колелото на трамвай „Носталгия” от ХІХ в., атракция за туристите и продължава по бул. Истиклал, където са магазините на известни марки от цял свят. Посещава се и красивата катедрала Сан Антонио, Ордена на Лазаристите, преминава се по уличката Софиалъ сокак и се стига до Галата, кула, на която можете да се качите и насладите на красивата гледка или изпиете по един хубав чай в кафенето до нея. На тази екскурзия ще видите и първото метро в Истанбул, което все още работи идеално, наричат го „Зъбчата железница”. След моста Галата, се преминава от Европейската в Азиатската част на Истанбул по един от мостовете над пролива Босфор.Желаещите да прекосят от един на друг континент имат възможност за плаване с корабче по Босфора срещу допълнително заплащане. Така се стига до хълма Йедитепе за кратък престой в Азия. От тук се разкрива една от най-красивите гледки към Европейската част, Босфора, Мраморно море и Принцовите острови. Тук са и именията на едни от най-богатите и влиятелни хора в Турция.Групата заедно се отправя отново през Босфорския мост и се насочва към Квартала Султан Ахмед където ще посетят Хиподрума и Синята джамия.

Програма по желание:  13:30 - 14:00ч.  Посещение на султанския дворец “Топкапъ”

Програма по желание:  15:00ч. Посещение на Църквата “Света София”

16:00 ч. Отпътуване за България и кратък престой в Одрин. Възможност за вечерна романтична разходка в старата османска столица.

Пристигане в България след полунощ .

 

 

Посочените цени са в ЕВРО и се заплащат в лева по фиксинга на БНБ в деня на плащането
Хотел На човек в двойна стая  Единична стая  Допълн. легло Дете  02 - 12г.
хотели 3* 339 евро 429 евро. 339 евро 239 евро
 

ЦЕНАТА Е ЗА ГРУПА ОТ МИН. 35 ЧОВЕКА И ПАКЕТНАТА ЦЕНА  ВКЛЮЧВА:

·  Транспорт с лицензиран автобус 2*/3*
·  5 нощувки със закуски и вечери в стая с две легла в хотели 3*
разпределени съответно:
·  1 нощувка в Анкара  на база закуска и вечеря в хотел 3*  
·  2 нощувки в Кападокия на база закуска и вечеря в хотел 3*
·  1 нощувкa в Коня на база закуска и вечер в хотел 3*
·  1 нощувкa в Истанбул на база закуска и вечеря в хотел 3*
·  Панорамна обиколка на Анкара с посещение на Мавзолея на Ататюрк и Музея на анадолската цивилизация /входната такса за музея се заплаща допълнително/
·  В Кападокия - посещение на Музея на открито в Гьореме,Подземния град Каймаклъ /входните такси за посочените обекти се заплащат допълнително/
· Посещение на забележителностите на град Коня.  – мавзолея на Мевляна (Музея на дервишите) /входната такса за музея се заплаща допълнително/, посещение на гроба на Настрадин Ходжа и преминаване през местността известна като „Центъра на света”.
·  Панорамна обиколка на град Истанбул с посещение Българската църква „Св.Стефан” посещениена център Таксим, Новата Европейска част и преминаване през Босфорския мост.Кратка почивка в Азия и възмоцност за снимки
·  Придружител от страна на Туроператор “Караджъ Турс Инт.”
·  Лицензиран екскурзовод на български език
·  Медицинска застраховка.

В зависимост от свободното време в Кападокия се предлагат следните посещения:

- Посещение на грънчарско ателие за минерал сувенир
- Посещение на килимарски център
- Посещение на турска баня
- Посещение на винарска изба с дегустация на вина -  /местното вино е много известно и скъпо в Турция. Избите са прокопани в скалите и температурата постоянно е осем градуса. Виното е ароматно и приятно/.
- Посещение на кожена фабрика с възможност за големи отстъпки.  

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
- Входните такси на музеите - Входните такси за музеите задължително се плащат в  турски  лири!
- Шоуто на дервишите в Кападокия - 25 евро. 
- Вечеря в турски ресторант – 25 евро.
- Екскурзиите по желание в Истанбул:
- Посещение на султанския дворец “Топкапъ” – цена на човек 15 евро (с включена входна такса)
- Посещение на Църквата “Света София” - цена на човек 15 евро (с включена входна такса)
- Разходка с кораб по Босфора – 22 евро (мин. 20 човека).

P.S:  В случай, че необходимия брой не е набран и екскурзията няма да се осъществи платилите ще бъдат информирани 7 /седем/ дни преди датата на отпътуване.

Допълнителни изисквания:
туристите пътуват с международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на екскурзията; 
туристите над 65 г. възраст доплащат 8 лв за медицинска застраховка; 
при група от 25 туристи се доплащат 35 евро; 

Записването за екскурзията става след сключване на договор с Караджъ турс, внасяне на капаро и представяне на фотокопие на първите страници на международния паспорт.

Туроператорът запазва правото си да извършва промени в програмата, като се задължава да уведоми за тях потребителя преди сключването на договора.



Тагове:   Кападокия,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tourspernik
Категория: Туризъм
Прочетен: 36398
Постинги: 21
Коментари: 1
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930